Fly-in safari Living on the wild side in Botswana

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

Neem contact op

Living on the wild side in Botswana
Deels per vliegtuigje, deels per 4WD gaat u het dunbevolkte Botswana ontdekken. De overweldigende natuur kan hier ongestoord haar gang gaan. Maar liefst bijna 20% van Botswana bestaat uit wildreservaten of nationale parken! De meeste lodges zijn kleinschalig, wat het gevoel van exclusiviteit garandeert. Vanuit uw mokoro (uitgeholde boomstam) geniet u van de indrukwekkende Okavango Delta. In de enorme Kwando-concessie regeert het wild en met een beetje geluk spot u hier de zeldzame Afrikaanse wilde honden. In het tropische Linyanti moerasgebied wordt het leven bepaald door water. In de permanente lagune gevormd door de Kwando-rivier zijn nijlpaarden graag geziene gasten.

Dag 1: Maun-Okavango Delta
Vanmorgen vliegt u vanuit Maun per klein vliegtuigje naar Kwara Camp. Dit afgelegen camp ligt in een 1750 km² privé-gebied in de Okavango Delta, één van de laatste vrijwel ongerepte natuurgebieden. Dit unieke ecosysteem biedt een afwisselend landschap; eilandjes worden afgewisseld door vlaktes, rivieren en lagunes. Hierdoor treft u een uitzonderlijke diversiteit aan wilde dieren hier: nijlpaarden, buffels, olifanten, leeuwen, hyena’s, zebra’s, giraffen en vele soorten vogels. Verblijf van twee nachten in Kwara Camp. U maakt hier safari’s per 4WD-voertuig, bootcruises, begeleide wandelsafari’s en tochten per mokoro (uitgeholde boomstam). Door de unieke ligging van Kwara zijn deze activiteiten het gehele jaar door mogelijk.

Kwara Camp
Kwara Camp is gelegen in een privé-concessie, grenzend aan het Moremi Game Reserve. Door de ligging in een privé-concessie heeft u als gast van het camp als enige toegang tot het hele gebied. Verder mogen de game drives ook in de avond en nacht gemaakt worden en mag er off road gereden worden. Kwara Camp is gebouwd op een termietenheuvel met als voordeel dat u het hele jaar wilde dieren ziet. Het camp staat bekend om de vele roofdieren die hier zijn te spotten waaronder leeuwen en luipaarden. In de regenperiode zal dat iets minder zijn omdat de dieren dan kunnen uitwijken naar meerdere gebieden om te eten en te drinken. De acht tenten van Kwara Camp zijn gebouwd op een platform in de schaduw van eeuwenoude ebbebomen en voorzien van een ensuite badkamer met douche en toilet. Ter plaatse is ook een zwembad aanwezig. U verblijft hier twee nachten inclusief alle maaltijden, frisdranken en lokale alcoholische dranken en safariactiviteiten.

Dag 2: Okavango Delta
U heeft de keuze uit diverse safari-activiteiten om het gebied rondom Kwara te ontdekken, zoals game drives, night drives, bootcruises en begeleide wandelingen.

Dag 3: Okavango Delta – Linyanti (Kwando-concessie)
Per klein vliegtuigje wordt u naar de Kwando-consessie gebracht in de noordelijke Linyanti regio. Dit enorme privé-reservaat aan de Kwando rivier is een perfect leefgebied voor vele dieren. Door middel van wandelsafari’s en game drives per 4wd heeft u volop de gelegenheid om deze dieren te spotten. Het is hier tevens toegestaan om nachtsafari’s te maken, op zoek naar ogen en geluiden in het donker. Twee overnachtingen in Lebala Camp.

Lebala Camp
Lebala Camp ligt in het zuiden van de Kwando concessie in het uiterste noorden van Botswana, aan de oevers van de Kwando rivier. De omgeving van Lebala bestaat voornamelijk uit open vlaktes met palmbossen. Dieren als zebra’s, wildebeesten, giraffen, tsessebe’s, lechwe’s, waterbokken en sitatunga’s bevolken dit gebied. Daarnaast kunt u er diverse roofdieren en grote kuddes olifanten aantreffen. Lebala Camp bestaat uit 8 safaritenten, inclusief een familietent. De tenten hebben een badkamer met bad en toilet ensuite en een aparte buitendouche. In het hoofdgebouw is een lounge met uitzicht over de rivier. Hier bevindt zich ook de eetkamer en een sfeervolle bar. Het zwembad biedt ontspanning tijdens de uren tussen uw activiteiten. ‘s Avonds kunt u onder het genot van een drankje verhalen uitwisselen met andere gasten bij het kampvuur. Vanuit het camp maakt u game drives per open 4×4 voertuig of wandelsafari’s, samen met de andere gasten van het camp. Tijdens alle activiteiten wordt u begeleid door zeer ervaren en deskundige lokale gidsen. U verblijft twee nachten in Lebala op basis van volpension, inclusief frisdranken/lokale alcoholische dranken en safariactiviteiten.

Dag 4: Linyanti
Op ontdekking in de Kwando-concessie.

Dag 5: Linyanti
Middels een game drive wordt u per voertuig naar uw volgende bestemming gebracht; Lagoon Camp. Dit camp ligt eveneens in de Linyanti regio, maar in een landschappelijk heel ander deel van de Kwando-concessie. Vele maanden per jaar is de kans groot dat olifanten naast het camp water komen drinken in de Kwando rivier. Ook grote kuddes buffels bevinden zich in de nabijheid van de rivier. Wilde honden, leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s zijn nooit ver van hun prooi vandaan… Twee overnachtingen in Lagoon Camp.

Lagoon Camp
Dit kleinschalige tented camp bestaat uit slechts 8 ruime en comfortabele safari tenten, voorzien van ensuite badkamers met bad en toilet. Tijdens warme dagen biedt de buitendouche verkoeling. In het hoofdgebouw is een lounge en een bibliotheek met uitzicht over de rivier. Hier bevindt zich ook de eetkamer en een sfeervolle bar. Het zwembad biedt ontspanning tijdens de uren tussen uw activiteiten. ‘s Avonds kunt u onder het genot van een drankje verhalen uitwisselen met andere gasten bij het kampvuur. De tenten liggen onder grote, schaduwrijke Ebony en Marula bomen. Lagoon Camp heeft vooral een welverdiende reputatie vanwege de wilde honden die vaak in de nabijheid van het camp te vinden zijn. Vanuit het kamp maakt u voornamelijk game drives per open 4WD voertuig (zowel overdag als ’s avonds in het donker), verder worden bootsafari’s en wandelsafari’s aangeboden. Lagoon Camp beschikt over een speciaal geconstrueerde dubbeldeksboot met een jet motor die ontworpen is om de ondiepe plaatsen en snelle stromingen van de Kwando Rivier te navigeren. Tijdens alle activiteiten wordt u begeleid door zeer ervaren en deskundige lokale gidsen. U verblijft hier twee nachten op basis van volpension, inclusief frisdranken/lokale alcoholische dranken en safari activiteiten.

Dag 6: Linyanti
Vanmorgen vroeg en aan het einde van de middag maakt u een game drive, mokoro- of boottocht over de Kwando rivier.

Dag 7: Linyanti-Maun
Na een laatste game drive vliegt u terug naar Maun.

Uiteraard kunt u deze safari prima combineren met een bezoek aan een van de andere parken in Botswana  zoals Chobe National Park of de Victoria watervallen. Wij werken graag een reis op maat voor u uit.

 

Prijsindicatie: ST_OOR_rechtsonder_def
Neem contact met ons op voor de actuele prijzen in de door u gewenste reisperiode.

De vermelde reissom is geldig bij deelname van 2 personen en verblijf in een tweepersoonskamer. De reissommen zijn exclusief eventuele toeslagen
voor feestdagen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele tussentijdse wijzigingen. 

Inbegrepen:
* meet & greet bij aankomst
* lokale vertegenwoordiging in geval van nood (24/7 bereikbaar)
* vluchten Maun – Kwara Camp – Lebala Camp – Lagoon Camp – Maun
* 2 nachten Kwara Camp o.b.v. volpension incl. lokale drankjes en safari activiteiten
* 2 nachten Lebala Camp o.b.v. volpension incl. lokale drankjes en safari activiteiten
* 2 nachten Lagoon Camp o.b.v. volpension incl. lokale drankjes en safari activiteiten
* parkentree
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* internationale vluchten en luchthavenbelastingen
* optionele activiteiten en excursies
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard
* fooien

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven in uw gewenste reisperiode.

Voorbeeld vluchtschema (onder voorbehoud):
KL591    Amsterdam-Johannesburg  10.15-22.05 uur
SA8300 Johannesburg-Maun             11.45-13.15 uur
SA8301 Maun-Johannesburg             14.00-15.40 uur
KL592   Johannesburg-Amsterdam  23.59-10.15 uur