Groepsreis World in One Country

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

Neem contact op

WORLD IN ONE COUNTRY
Tijdens deze drieweekse rondreis bezoekt u alle bekende hoogtepunten van Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho. U reist in een klein internationaal gezelschap van minimaal 4 en maximaal 14 personen. Tijdens de reis verblijft u in lodges, hotels of guesthouses. Deze rondreis bevat alle ingrediënten die de reis zo interessant en afwisselend maken: wilde dieren, adembenemende landschappen en een kennismaking met de cultuur en geschiedenis van enkele bevolkingsgroepen in het zuiden van Afrika. Tijdens de rondreis zijn tal van activiteiten en excursies inbegrepen.

Dag 1: Johannesburg
Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg heeft u een transfer naar uw hotel. Om 18.00 uur is er een bijeenkomst in het hotel, waarbij u uw gids en  overige deelnemers aan de reis ontmoet. Het programma van de reis wordt doorgesproken en u kunt allerhande vragen stellen. U voldoet het bedrag voor lokale uitgaven, zoals vermeld in de prijsinformatie, aan de gids tijdens de bijeenkomst. In 2017 vervalt de bijdrage voor lokale uitgaven. De komende nacht verblijft u in Safari Club (of gelijkwaardig).

Dag 2: Graskop (ca. 385 km)
De rondreis gaat vroeg van start. U vertrekt in oostelijke richting naar de provincie Mpumalanga, waar het prachtige landschap gekarakteriseerd wordt door bergen, valleien, bossen, rivieren en watervallen.  De komende nacht verblijft u in het plaatsje Graskop, aan het begin van de Panorama Route, in het Graskop Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 3-4: Panorama Route & Krugerpark (ca. 250 km)
De dag begint met een bezoek aan één van de mooiste toeristische routes van Zuid-Afrika: de Panorama Route. Aan deze route vindt u tal van watervallen, uitzichtpunten en indrukwekkende rotsformaties. Het mooiste gedeelte is de Blyde River Canyon, de op twee na grootste kloof ter wereld. Hier maakt u een stop bij Bourke’s Luck Potholes, waar de rivieren Blyde en Treur grillige kolkgaten in de rotsen hebben uitgeslepen. ‘s Middags rijdt u naar het nabij gelegen Krugerpark, het grootste nationale park van Zuid-Afrika met een oppervlakte van ruim 2 miljoen hectare. Hier vindt u de grootste hoeveelheid en variëteit aan wilde dieren, waaronder de ‘Big Five’ (leeuw, neushoorn, olifant, luipaard en buffel). Het park kent ook meer dan 300 archeologische vindplaatsen uit de steentijd en ijzertijd. U verblijft de komende twee nachten in het Berg-en-Dal Restcamp (of gelijkwaardig) in het park en gaat ‘s morgens vroeg en in de namiddag op zoek naar de dieren tijdens uitgebreide safari’s (‘game drives’). Mocht u een game drive in een open voertuig willen maken, geeft u dit dan bij boeking van de reis op. De kosten van deze game drives zijn exclusief.

Dag 5-6: Swaziland (ca. 190 km)
U steekt de grens over naar het bergachtige koninkrijk Swaziland, één van de drie koninkrijken in Afrika en geregeerd door Koning Mswati III. Swaziland is het kleinste land van Afrika en wordt bijna in zijn geheel door Zuid-Afrika omsloten. Het land staat bekend om zijn prachtige heuvellandschappen, typisch Afrikaanse dorpjes en zijn kleurrijke markten waar u prachtige Afrikaanse souvenirs kunt kopen. U maakt kennis met de cultuur en tradities van de Swazi’s. De komende twee nachten verblijft u in Mlilwane Wildlife Sanctuary, een beschermd wildpark in de ‘hemelse vallei’. De volgende dag brengt u een bezoek aan het dorp van Chief Umphakatsi, waar u alles te weten komt over het leven, de geschiedenis en de cultuur van de Swazi’s. De kinderen laten u graag hun danskunsten zien! Geniet met elkaar van een heerlijke lokale maaltijd.

Dag 7-8: Zululand (ca. 440 km)
Na een kort bezoek aan een lokale markt verlaat u Swaziland in het zuiden en rijdt u Zuid-Afrika weer binnen. ‘s Middags arriveert u in het iSimangaliso Wetland Park, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkt. Het landschap wordt gekenmerkt door natuurlijke meren, grasland, moeras, savanne, zandvlakten, mangroven en koraalriffen. In de namiddag maakt u een boottocht over het St. Luciameer tussen de nijlpaarden en krokodillen. De volgende dag brengt u een bezoek aan het Hluluwe/iMfolozi Game Reserve, het grootste wildpark van de provincie KwaZulu-Natal en bekend om zijn vele neushoorns. U maakt met uw eigen tourbus een game drive in het park. Indien u een game drive in een open voertuig wilt maken, geeft u dit dan bij boeking van de reis aan (kosten zijn exclusief). De komende twee nachten verblijft u in Ezulwini Game Lodge (of gelijkwaardig).

Dag 9-10: Drakensbergen (ca. 540 km)
Een lange rit voert u dwars door het binnenland naar de majestueuze Drakensbergen. Het Drakensberg massief heeft toppen van 1700 tot 3500 meter en bestaat vooral uit begroeide basaltbergen waar talrijke bergbeekjes doorheen lopen. U treft er een enorm gevarieerde fauna. In de Drakensbergen maakt u begeleide wandelingen en geniet u van adembenemende vergezichten. De komende twee nachten verblijft u in The Cavern (of gelijkwaardig). Uw hotel is gelegen aan de voet van het Royal Natal National Park, dat deel uitmaakt van het uKhahlamba Drakensberg Park, en bekend om de bergwand Amfitheater.

Dag 11-12: Lesotho (ca. 420 km)
In het hooggelegen koninkrijk Lesotho leeft de bevolking nog volgens eeuwenoude tradities. Een magische plek waar regendansen en mysterieuze geneeskrachtige drankjes nog onderdeel van het dagelijkse leven zijn. Het is echt een land voor vogelliefhebbers met een grote diversiteit aan zeldzame vogels, maar ook de meest prachtige bergbloemen en kleurrijke heides zijn er te zien. Het landschap is bergachtig en ruig; u bevindt zich hier echt op het dak van Afrika. Een lange tocht over een avontuurlijke route brengt u naar het koninkrijk Lesotho, waar u kennis maakt met de traditionele levenswijze van de Basotho. De komende twee nachten verblijft u in de eenvoudige Malealea Lodge (of gelijkwaardig).  Op dag 12 maakt u een avontuurlijke trekking met een pony, een populair ‘transportmiddel’ in Lesotho.

Dag 13: Cradock (ca. 415 km)
U laat de bergen achter u en rijdt naar historische plaatsje Cradock, in de Karoowoestijn.  echte Karoose gastvrijheid. Cradock is een belangrijk landbouwcentrum en staat bekend om haar warme gastvrijheid. De komende nacht verblijft u in de sfeervolle Tuishuise (of gelijkwaardig).

Dag 14: Addo Elephant National Park (ca. 300 km)
Het Addo Elephant National Park is in de loop der jaren uitgegroeid van een relatief klein maar veilig leefgebied voor de Addo olifant, tot een immens groot nationaal park waar tal van dieren te vinden zijn. ‘s Middags verkent u het park met uw tourbus en gaat u op zoek naar olifanten, zwarte neushoorns, leeuwen, buffels en de krachtige mestkever. Het is ook mogelijk een game drive in een open voertuig te maken (bij boeking aangeven, kosten zijn exclusief). De komende nacht verblijft u in het Addo Elephant Restcamp (of gelijkwaardig).

Dag 15-16: Tsitsikamma – Tuinroute (ca. 240 km)
Na het ontbijt vertrekt u naar een prachtige regio aan de zuidkust van Zuid-Afrika, ook wel aangeduid als Tuinroute vanwege de diverse en unieke vegetatie. U verblijft twee nachten in het dorpje Storms River, in Tsitsikamma Village Inn (of gelijkwaardig).  Tsitsikamma is één van de vier secties van het Garden Route National Park en betekent “plaats van overvloedig of bruisend water”. Het park staat dan ook bekend om zijn prachtige bergen, weelderige bossen, sprookjesachtige watervallen en woeste rotsachtige kustlijn. Een plaats met een onbeschrijfelijke schoonheid. In het park zijn talloze wandelroutes uitgezet, variërend van 20 minuten tot 5 dagen. U maakt een korte begeleide wandeling door de prachtige omgeving. Ook kunt u zich wagen aan de hoogste bungeejump ter wereld van de Bloukransbrug (optioneel, exclusief).

Dag 17: Oudtshoorn (ca. 280 km)
Na een bezoek aan Knysna, het levendige plaatsje aan een lagune in het hart van de Tuinroute, gaat de reis verder door het Outeniqua gebergte. De eindebestemming is Oudtshoorn, bekend om de vele struisvogelboerderijen. U brengt een bezoek aan de Cango Caves, de druipsteengrotten met een indrukwekkende collectie stalactieten en stalagmieten. De komende nacht verblijft u in Turnberry Boutique Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 18-19: Kaapstad (ca. 450 km)
Op weg naar het eindpunt van deze reis, Kaapstad, brengt u een bezoek het beroemde wijngebied. Centraal in dit gebied ligt de historische stad Stellenbosch, waar het centrum nog diverse gebouwen heeft uit de tijd van de V.O.C. U stopt bij een wijnhuis voor een rondleiding door de kelders en een wijnproeverij. Daarna vervolgt u de reis naar Kaapstad, waar de middag ter vrije besteding is om te winkelen in het Victoria & Alfred Waterfront of de mooie boetiekjes in het oude centrum. Geniet van een drankje in de haven of aan het strand van Camps Bay en ontdek wat de stad aan uitgaansgelegenheden te bieden heeft De volgende dag bezoekt u het mooie schiereiland ten zuiden van Kaapstad, waar onder andere het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop is gelegen. U verblijft twee nachten in The Townhouse Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 20: Kaapstad-Amsterdam
U heeft nog de hele dag de tijd om Kaapstad te verkennen en optioneel de Tafelberg of Robbeneiland te bezoeken (exclusief). U sluit de reis af met een transfer naar de luchthaven, vanwaar u met een koffer vol herinneringen terugvliegt naar huis.

Dag 21: Aankomst Amsterdam

Vertrekdata 2018:
Januari – 17
Maart – 15
Mei – 19
Juni – 9 (G), 30 (G)
Juli – 21*(G)
Augustus – 4 (G), 11
September – 1, 19*
Oktober – 10, 12(G)
November – 7*, 24*
December – 20

* = op deze data is een Duits sprekende gids aanwezig
(G) = gegarandeerd vertrek

Minimum deelname: 4 personen (m.u.v. gegarandeerde vertrekdata)
Maximum deelname: 14 personen

Prijsindicatie:ST_OOR_rechtsonder_def
01-01-2018 t/m 31-12-2018 € 2.460,00 per persoon
Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag
Toeslag halfpension (dag 2-8 & 11-17) op aanvraag

De vermelde reissom is geldig bij verblijf van 2 personen in een tweepersoonskamer. De reissom is onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen.

Inbegrepen:
* Transfers op de dag van aankomst en vertrek
* Vervoer in een Toyota Quantum minibus met airconditioning
* Engels en/of Duits sprekende gids
* 19 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x diner
* 19 overnachtingen in middenklasse accommodaties in een gedeelde 2-persoonskamer
* Vermelde excursies en activiteiten
* Dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden

Niet inbegrepen:
* Vluchten en luchthavenbelastingen
* Overige maaltijden (optionele toeslag voor 14 extra diners op aanvraag) en drankjes
* Verplichte bijdrage lokale uitgaven (ZAR 1.800 per persoon), te voldoen tijdens de kennismakingsbijeenkomst
* Optionele activiteiten zoals game drives in open voertuigen en bungeejumpen (prijs op aanvraag)
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Reis- en annuleringsverzekering
* Uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen zeer regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven in uw reisperiode.
Des te eerder u de reis boekt hoe voordeliger het tarief.

Mogelijk vluchtschema (onder voorbehoud):
KL591   Amsterdam-Johannesburg  10.15-22.05 uur
KL598   Kaapstad-Amsterdam      00.25-11.15 uur