Groepsreis Namibië & Botswana

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

Neem contact op

GROEPSREIS NAMIBIË & BOTSWANA
Deze drieweekse avontuurlijke rondreis voert langs de bekendste parken en bezienswaardigheden van Namibië en Botswana. De reis begint en eindigt bij de Victoria watervallen, die op de grens van Zambia en Zimbabwe gelegen zijn. Tijdens diverse safari’s maakt u kennis met het dieren- en vogelleven van zuidelijk Afrika. Ook beklimt u de hoge zandduinen van Sossusvlei en leert u alles over de cultuur van de San (‘Bosjesmannen’). U reist in een klein internationaal gezelschap van maximaal 12 personen. Van de deelnemers wordt een beperkte mate van participatie verwacht, waaronder het zelf dragen van uw bagage, het elke ochtend inruimen van de safaritruck en het bij toerbeurt helpen met afwassen. De meeste maaltijden worden bereid door de kok die met u meereist.

Dag 1-2: Livingstone
Om 14.00 uur begint de rondreis in Livingstone (Zambia). Livingstone is vernoemd naar de Schotse ontdekkingsreiziger die de beroemde Victoria watervallen heeft ontdekt. U heeft op dag 2 alle gelegenheid om de watervallen te bezichtigen, maar u kunt ook deelnemen aan tal van activiteiten, zoals white water rafting, bungee jumpen, micro lighting of een helikoptervlucht boven de watervallen. Deze activiteiten zijn niet inbegrepen en kunt u ter plaatse reserveren. U verblijft twee nachten in Victoria Falls Waterfront lodge.

Dag 3-4: Caprivi (ca. 300+200 km)
Na het ontbijt gaat de rondreis van start. U steekt de grens over naar de Caprivi Strip in Namibië. Deze vreemde, smalle landtong ligt ingeklemd tussen de landen Botswana en Zambia en is het meest waterrijke gedeelte van Namibië. Vogels, nijlpaarden, krokodillen, lechwe, olifanten en andere dieren die van water afhankelijk zijn, komen in dit gebied veelvuldig voor. De komende twee dagen doorkruist u de Caprivi en maakt u een boottocht op de Kwando rivier en een safari in het Mahango Game Reserve. U verblijft de eerste nacht in Camp Kwando en de tweede nacht in Ngepi Camp.

Dag 5: Rundu (ca. 210 km)
Nadat u ‘s morgens nog even hebt kunnen genieten van de vogels bij de lodge gaat u weer op pad en volgt u de Kavango rivier naar Rundu in het westen van de Caprivi. Onderweg komt u dorpjes met rieten hutjes en handwerkplaatsen tegen. Uw lodge ligt aan de rivier, waar u geniet van een prachtige zonsondergang. U verblijft in Inkwazi Lodge.

Dag 6 t/m 8: Etosha National Park (ca. 420 km)
De komende dagen staat het grootste wildpark van Namibië op het programma: het nationale park Etosha. Dit park wordt gedomineerd door de Etosha Pan, een immense opgedroogde zoutpan die alleen in de regenperiode met een klein laagje water wordt gevuld. Dit water is niet drinkbaar voor het wild, daarom zijn er verschillende drinkplaatsen aangelegd waar het wild samenkomt om de dorst te lessen. Olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen, zebra’s en vele soorten antilopen komen in groten getale voor in het park. De grootste kans om dieren te zien is ‘s morgens vroeg en aan het einde van de middag, dus dan vinden uw safari’s ook plaats. U verblijft drie nachten in Tarentaal Guest Farm buiten het park.

Dag  9: Brandberg (ca. 430 km)
U rijdt vandaag dieper het binnenland van Namibië in, waar de hoogste berg van Namibië ligt: Brandberg. Uw lodge ligt aan de droge Ugab rivier, een geliefde plek voor de zeldzame woestijnolifant. Onderweg brengt u een bezoek aan het Versteende Woud, een verzameling van miljoenen jaren oude fossiele boomstammen. ‘s Middags maakt u een wandeling naar de beroemde duizenden jaren oude rotstekening White Lady onder begeleiding van een lokale gids die u uitgebreid uitleg geeft over de betekenis van de tekening. U verblijft in Brandberg White Lady Lodge.

Dag 10-11: Swakopmund (ca. 250 km)
Op weg naar de kust brengt u een bezoek aan Cape Cross, waar tienduizenden zeehonden op de rotsen leven. Zuidelijk van Cape Cross ligt Swakopmund, de strandstad aan de Atlantische Oceaan. Duitse koloniale invloeden komt u hier nog volop tegen in architectuur en op de menukaarten in de restaurants. U heeft de volgende dag ter vrije besteding om de stad te verkennen of deel te nemen aan diverse activiteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld sandboarden, kanovaren, een rondvlucht maken boven de Skeleton Coast of een bezoek brengen aan het lokale township, waar u kennismaakt met de verschillende bevolkingsgroepen die in Namibië leven. Deze activiteiten kunt u ter plaatse boeken en betalen. U verblijft twee nachten in Hotel d’Avignon.

Dag 12-13: Namib Desert (ca. 350 km)
Buiten Swakopmund ligt een gebied met een typisch maanlandschap. Onderweg naar de Namib woestijn neemt u daar even een kijkje. De Namib staat bekend om de torenhoge zandduinen van Sossusvlei, die u de volgende dag bezoekt. Beklim de top van een duin en geniet daar van een weergaloos uitzicht. Bij Sossusvlei vindt u ook Dead Vlei, een opgedroogde zoutpan met fossiele bomen, die een prachtig contrast vormen tegen de rode zandduinen en een staalblauwe lucht. De laatste 4 kilometer naar Sossusvlei legt u te voet af door mul zand. Indien u niet wilt lopen, kunt u ter plaatse voor eigen rekening aan boord stappen van een transferbus (ca. N$ 50 per persoon per enkele reis). Ook maakt u een wandeling maken door de Sesriem Canyon. U verblijft twee nachten in Desert Camp.

Dag 14: Windhoek (ca. 345 km)
De eindbestemming van vandaag is Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Hoewel het de grootste stad van het land is, doet Windhoek niet zo groot aan. U vindt er een fraaie mix van Europese en Afrikaanse invloeden en moderne en koloniale (Duitse) architectuur. ‘s Middags verkent u de stad. ‘s Avonds geniet u van een diner in een lokaal restaurant (eigen rekening). U verblijft in Klein Windhoek Guest House.

Dag 15: Kalahari (ca. 550 km)
U keert weer terug naar Botswana en gaat op weg naar uw lodge in de buurt van Ghanzi, in het hart van de Kalahari woestijn. De lodge is eigendom van de San ‘(‘Bosjesman’) gemeenschap. Tijdens een wandeling leert u alles over de San-cultuur en krijgt u een demonstratie van enkele overlevingstechnieken in de woestijn. U verblijft in Dqae Qare San Lodge.

Dag 16 t/m 18: Okavango Delta (ca. 300 km)
Uw volgende stop is de plaats Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. Deze grote inlandse delta vult zich in de wintermaanden van Botswana met water dat afkomstig is uit de bergen van Angola en is dan een uitgelezen plek voor het maken van kanosafari’s. Op dag 17 wordt u in een open 4×4 safarivoertuig naar een locatie in delta gebracht, waar het kamp wordt opgeslagen waar u twee nachten verblijft. Uw tent is voorzien van twee stretcherbedden met beddengoed en een chemisch toilet. Er is een douche voor gemeenschappelijk gebruik, met emmers die gevuld worden met water dat op het vuur verwarmd is. Wild kamperen is een unieke ervaring, maar bij vertrek dienen alle sporen te worden uitgewist. Tijdens uw verblijf in de delta maakt u wandelsafari’s, kunt u zwemmen en uitgebreid vogels spotten. U verblijft de eerste nacht in Island Safari Lodge en de tweede en derde nacht in een tentenkamp in de Okavango Delta.

Dag 19: Makgadikgadi Pans (ca. 320 km)
Nadat u bent teruggebracht naar Maun stapt u weer in uw vertrouwde safaritruck en vervolgt u de reis in oostelijke richting naar de Makgadikgadi Pans. Deze zoutpannen vullen zich na de regenperiode met water, wat een grote hoeveelheid zebra’s, gnoes, springbokken en vogels aantrekt. Ook in de droge maanden trekt het bizarre landschap veel bekijks en kunt u er de grappige stokstaartjes vinden. U verblijft in Nata Lodge.

Dag 20: Chobe National Park (ca. 300 km)
U vertrekt in noordelijke richting naar Kasane, aan de rand van het Chobe National Park. Het Chobe National Park ligt in het uiterste noorden van Botswana en staat bekend om zijn grote kuddes olifanten en buffels. ‘s Middags maakt u een boottocht op de Chobe rivier en kunt u vanaf het water de dieren bekijken die naar de rivier trekken om te drinken en te spelen. U verblijft in Thebe River Safaris.

Dag 21: Vertrek uit Livingstone
U wordt naar de grensplaats Kazangula gebracht, waar u per veerboot oversteekt naar Zambia. De rondreis eindigt om 12.00 uur in Livingstone. De transfer naar de luchthaven om 12.00 uur is inbegrepen, mocht uw vlucht later vertrekken of u wilt nog langer in Livingstone verblijven dan is de transfer exclusief. Indien u met Kenya Airways vliegt, dan dient u nog een nacht in Livingstone te verblijven, aangezien er niet dagelijks naar Nairobi wordt gevlogen.

Vertrekdata 2018:
Januari – 7
Februari – 11
Maart – 18, 25
April – 8
Mei – 6G, 20
Juni – 3, 17, 24
Juli – 1, 8, 15, 22, 29
Augustus – 5G, 12, 19, 26
September – 2G, 9, 16, 23G, 30
Oktober –  7, 14, 21G, 28
November – 4, 11, 18
December – 2G, 16, 30

G = op deze data is er een Duits sprekende reisleiding aanwezig
De rood gedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata waarvoor het minimum aantal deelnemers dus niet geldt.

Minimum deelname: 4 personen
Maximum deelname: 12 personen

Prijsindicatie:
01-01-2018 t/m 31-12-2018
Rondreis                                 € 3.220,00 per persoon
Toeslag 1-persoonskamer   € 820,00

Ter plaatse betaalt u een bedrag van ZAR 2.000 per persoon aan de gids voor excursies, entreegelden en andere kleine uitgaven die alleen contant ter plaatse voldaan kunnen worden.

De vermelde reissom is geldig bij verblijf in een 2-persoonskamer of -tent.

Inbegrepen:
* 18 overnachtingen in eenvoudige tot middenklasse (3*) accommodaties
* 2 overnachtingen in een tented camp met chemisch toilet en een gedeelde douche
* 20 x ontbijt, 17 x lunch en 12 x diner
* vervoer (grotendeels) in een 12-persoons Safari Truck zonder airconditioning, de transfer naar de Okavango Delta in een open 4×4 safarivoertuig
* Engels of Duits sprekende reisleiding
* excursies en activiteiten zoals omschreven
* dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Niet inbegrepen:
* vluchten en luchthavenbelastingen
* overige maaltijden en drankjes
* optionele activiteiten
* lokale bijdrage (ZAR 2.000 per persoon)
* visumkosten voor Zambia en Zimbabwe
* overnachting in Livingstone na afloop van de rondreis indien u met Kenya Airways vliegt (prijs op aanvraag)
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven voor de gewenste reisperiode.

Mogelijk vluchtschema (onder voorbehoud):
KQ117    Amsterdam-Nairobi    20.35-05.55 uur
KQ782   Nairobi-Livingstone    07.20-09.30 uur (alleen op woensdag, vrijdag en zondag)
KQ783   Livingstone-Nairobi    18.00-22.00 uur (alleen op woensdag, vrijdag en zondag)
KQ1566  Nairobi-Amsterdam   23.59-07.15 uur