Groepsreis Kruger, Swaziland & Lesotho

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

Neem contact op

KRUGER, SWAZILAND & LESOTHO
Tijdens deze 14-daagse avontuurlijke rondreis bezoekt u enkele hoogtepunten in het oosten van Zuid-Afrika, alsmede de koninkrijken  Swaziland en Lesotho. U reist in een internationaal gezelschap van minimaal 4 en maximaal 20 personen. Op sommige data kunt u tegen een toeslag ook in kleinere groepen reizen van minimaal 4 en maximaal 12 personen. Tijdens de reis verblijft u in standaard lodges, hotels of guesthouses en reist u in een avontuurlijke overland truck. Tijdens de rondreis bezoekt u één van de mooiste toeristische routes van Zuid-Afrika: de Panorama Route. In het Krugerpark gaat u op zoek naar de Big Five. Via het bergachtige koninkrijk Swaziland arriveert u in het iSimangaliso Wetland Park, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkt. Geniet van een boottocht over het St. Luciameer tussen de nijlpaarden en krokodillen en een safari in het Hluluwe/iMfolozi Game Reserve, het grootste wildpark van de provincie KwaZulu-Natal dat bekend staat om zijn vele neushoorns. U kunt de rondreis na 7 dagen afbreken in Durban of voortzetten en via de Drakensbergen (het hoogste gebergte van Zuid-Afrika), Lesotho en Graaff-Reinet naar het Addo Elephant National Park reizen, waar u de reis eindigt zoals u ‘m begonnen bent, namelijk met een safari.

Wij adviseren u voorafgaand aan de rondreis een nacht in Johannesburg te verblijven, gezien het vroege tijdstip van vertrek op dag 1 van de rondreis.

Dag 1: Krugerpark
Vanuit Johannesburg vertrekt u in oostelijke richting door de provincie Mpumalanga naar het Krugerpark. U reist door het prachtige landschap dat gekarakteriseerd wordt door bergen, valleien, bossen, rivieren en watervallen. In de namiddag komt u aan bij uw accommodatie. ‘s Middags heeft u de mogelijkheid om een  zgn. sundowner drive te maken, ofwel, een safari bij zonsondergang. U kunt ‘s morgens bij vertrek aan uw gids doorgeven als u hieraan wenst deel te nemen, zodat hij de benodigde reservering kan maken. De komende drie nachten verblijft u in Nkambeni Tented Camp of Timbavati Safari Lodge.

Optionele activiteit: sundowner drive

Dag 2: Krugerpark
Vanochtend moet u vroeg uit de veren voor een safari in het Krugerpark. De hele dag gaat u op zoek naar de bekende ‘Big Five’ (leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel), maar u kunt ook vele andere dieren tegenkomen. Het Krugerpark is het grootste nationale park van Zuid-Afrika en beschikt over de grootste hoeveelheid en diversiteit aan dieren. Vanavond heeft u wederom de gelegenheid om deel te nemen aan een sundowner drive.

Optionele activiteit: sundowner drive.

Dag 3: Panorama Route
Vroege vogels kunnen bij zonsopkomst nog een wandelsafari maken. Na het ontbijt brengt u een bezoek aan één van de mooiste toeristische routes van Zuid-Afrika: de Panorama Route. Aan deze route vindt u tal van watervallen, uitzichtpunten en indrukwekkende rotsformaties. Het mooiste gedeelte is de Blyde River Canyon, de op twee na grootste kloof ter wereld. Hier maakt u een stop bij de rotsformatie De Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes, waar de rivieren Blyde en Treur grillige kolkgaten in de rotsen hebben uitgeslepen. Vanaf God’s Window kijk u uit over het Zuid-Afrikaanse ‘laagveld’ dat opeens een paar honderd meter zakt. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw lodge.

Optionele activiteit: begeleide ochtendwandeling

Dag 4: Swaziland
U verlaat Zuid-Afrika en steekt de grens over naar het bergachtige koninkrijk Swaziland, één van de drie koninkrijken in Afrika en geregeerd door Koning Mswati III. Swaziland is het kleinste land van Afrika en wordt bijna in zijn geheel door Zuid-Afrika omsloten. Het land staat bekend om zijn prachtige heuvellandschappen, typisch Afrikaanse dorpjes en zijn kleurrijke markten waar u prachtige Afrikaanse souvenirs kunt kopen. U verblijft in het oudste wildreservaat van Swaziland, Mlilwane Wildlife Sanctuary. Het park is gelegen nabij de hoofdstad Mbabane in een schitterende, bergachtige omgeving. Aangezien er geen grote roofdieren in dit gebied aanwezig zijn, kunt u hier zelf wandelingen maken. Wandelen is een uitstekende manier voor interactie met de flora en fauna hier. Overnachting in de bijzondere ‘bijenkorfhutten’ in Mlilwane Wildlife Sanctuary of Mbuluzi Game Lodge.

Dag 5: iSimangaliso Wetland Park
‘s Morgens maakt u een wandeling door het Mlilwane park. Er worden in het park ook diverse andere activiteiten aangeboden (die u ter plaatse kunt boeken en betalen), zoals een game drive in een open voertuig, mountain biken of een bezoek aan het dorpje van de lokale Chief. ‘s Middags verlaat u Swaziland en komt u in Zululand, waar lange tijd geleden Koning Shaka zijn koninkrijk op brute wijze uitbouwde. In de middag arriveert u in het iSimangaliso Wetland Park, dit UNESCO erkend gebied heeft een zeer gevarieerd landschap dat bestaat uit meren, stranden, koraalriffen, moerassen, bossen, kustbossen en graslanden en een verbazingwekkende diversiteit aan dieren, vogels en zeedieren. Later op de dag wordt u getrakteerd op een culturele Zulu avond. U proeft het lokale bier, gemaakt van de plaatselijke Ilala Palm, leert de basis Zulu-taal, begroetingsrituelen en andere tradities. U verblijft twee nachten in Shonalanga Lodge.

Optionele activiteiten: Swazi Cultural Experience, mountain biken

Dag 6: Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve
Vandaag gaat u al vroeg op pad naar het Hluhluwe/iMfolozi Game Reserve voor een game drive. Hluhluwe is met name bekend om de grote hoeveelheid neushoorns, maar u gaat er ook op zoek naar de overige leden van de Big Five (leeuw, olifant, buffel en luipaard). ’s Middags keert u terug naar de lodge waar u even tijd heeft om te relaxen voordat u aan boord gaat van een boot voor een cruise bij zonsondergang op de lagune. Grote kans dat u nijlpaarden en het uitbundige vogelleven zult spotten!

Dag 7: Durban
Vandaag eindigt het eerste deel van uw rondreis in Durban. Deze bruisende stad is lange tijd de favoriete vakantiebestemming van de Zuid-Afrikanen geweest vanwege haar brede stranden, warme zeewater en hoge golven die zich uitstekend lenen om te surfen. ‘s Middags heeft u gelegenheid om een wandeling over het strand en de boulevard te maken. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan uShaka Marine World, een zeeaquarium van wereldformaat. Vanavond kunt u dineren bij een van de lokale Indiase restaurants, waar Durban bekend om staat. Overnachting in het Garden Court South Beach Hotel.

Optionele activiteiten: bezoek uShaka Marine World, diner

Dag 8: uKhahlamba Drakensberg Park
De rondreis wordt later in de ochtend hervat en gaat richting de Drakensbergen, het hoogste gebergte van Zuid-Afrika dat op de grens met Lesotho is gelegen en een top heeft van circa 3500 meter. Ook de Drakensbergen staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De Zulu benaming ‘uKhahlamba’ betekent ‘barrière van speren’ en u zult ‘s middags zien hoe toepasselijk deze naam is. Onderweg maakt u een stop bij de Howick waterval en de Mandela Capture Site; een indrukwekkend monument ter nagedachtenis aan de gevangenneming van Nelson Mandela in 1962, waarna 27 jaar detentie volgde. U verblijft twee nachten in het Drakensville Resort of het Protea Hotel Montrose of het Amphitheatre hotel.

Dag 9: uKhahlamba Drakensberg Park
Vandaag staat een wandeling in de Drakensbergen op het programma. Tijdens de wandeling kunt u rotstekeningen bewonderen, die eeuwen geleden zijn achtergelaten door San (‘Bosjesmannen’) die in deze omgeving leefden. Er zijn diverse wandelroutes in het park uitgezet, geschikt voor elk niveau.

Dag 10: Lesotho
Op weg naar het koninkrijk Lesotho rijdt u over een mooie bergpas en heeft u de mogelijkheid een ‘restaurant’ voor gieren te bezoeken. Via het mooie Golden Gate Highlands National Park vervolgt u uw weg naar Leshoto, waar u aan het einde van de middag aankomt in uw lodge. U verblijft twee nachten in Malealea Lodge.

Dag 11: Lesotho
De schone berglucht vult uw longen tijdens een wandeling door de bergen. Het laagste punt van Lesotho ligt al circa 1000 meter boven zeeniveau, dus in de winter kan het hier flink koud worden en zelfs sneeuwen! De lokale BaSotho bevolking kunt u herkennen aan hun kleurrijke dekens en hun puntvormige rieten hoedjes. Vaak berijden ze een pony, het beste vervoermiddel in het soms onherbergzame landschap van Lesotho. ‘s Middags kunt u optioneel een tochtje per pony maken.

Dag 12: Graaff-Reinet
Vandaag keert u terug naar Zuid-Afrika en rijdt u door de Grote Karoo (Kalahariwoestijn) naar de historische plaats Graaff-Reinet, de op drie na oudste plaats van Zuid-Afrika. U steekt de machtige Oranjerivier (ook wel Gariep genoemd) over op uw weg door het platteland van de provincies Vrijstaat en Oost-Kaap. Aan het einde van de middag kunt u optioneel deelnemen aan een bezoek aan de Vallei der Verlatenheid (Valley of Desolation) en genieten van een adembenemende zonsondergang over de Karoo en het witte centrum van Graaff-Reinet. Overnachting in het Profcon Resort.

Optionele activiteit: Valley of Desolation sundowner tour

Dag 13: Greater Addo Elephant National Park
Een lokale gids neemt u mee op een excursie door Graaff-Reinet, waar een groot aantal monumenten de rijke geschiedenis vertellen van deze plaats en de omgeving. Daarna wordt de reis voortgezet in zuidelijke richting naar uw lodge aan de rand van het Addo Elephant National Park. Overnachting in Kudu Ridge Lodge.

Dag 14: Vertrek uit Port Elizabeth
Het Addo Elephant National Park is vernoemd naar de bijzondere Addo-olifant, die bijna was uitgestorven maar nu in groten getale te vinden is in het park. Addo is inmiddels uitgegroeid tot het derde grootste nationale park van Zuid-Afrika en heeft naast olifanten nog vele andere dieren als bewoners. Een groot deel van de dag brengt u door in het park. Daarna rijdt u naar Port Elizabeth, waar de reis in de loop van de middag eindigt. U kunt daarna kiezen uit één of meerdere overnachting(en) in Port Elizabeth of een transfer naar de luchthaven voor een vlucht terug naar huis of naar bijvoorbeeld Kaapstad.

U kunt deze reis ook in omgekeerde volgorde maken.

Vertrekdata 2017: Johannesburg – Port Elizabeth
Januari – 3, 6, 13, 17*, 20G, 27, 31
Februari – 3, 10, 17*G, 24, 28
Maart – 3, 10, 14, 17G, 24*, 28, 31
April – 11, 14G, 21, 25*, 28
Mei – 5, 9, 12G, 19, 26*
Juni – 2, 6, 9G, 16, 20, 23, 30*
Juli – 4, 7G, 18, 21, 28FAM
Augustus – 1, 4G, 11, 15, 18, 25
September – 1G, 8, 12, 15, 22, 26
Oktober – 6*, 10, 13, 20, 24
November – 3, 7*, 10, 17, 21, 24G
December – 1, 5, 15, 19FAM, 22G, 29

Vertrekdata 2017: Port Elizabeth – Johannesburg
Januari – 5*, 19
Februari – 2G, 16,
Maart – 2, 16*, 30G
April – 13, 27
Mei – 11, 25*G
Juni – 8, 22
Juli – 6, 20G
Augustus – 3, 17, 31
September – 14G, 28
Oktober – 12, 26
November – 9G, 23
December – 7, 21*

G  = op deze data is een Duits sprekende gids aanwezig
* =  kleinere groep
Rode data = gegarandeerd vertrek
FAM = familiereis

Prijsindicatie:
01-01-2017 t/m 31-12-2017  € 1.668,00 per persoon
Toeslag rondreis op basis van kleine groep: € 160,00 per persoon

De vermelde reissom is geldig bij verblijf van 2 personen in een tweepersoonskamer. De toeslag voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De reissom is onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen.

Inbegrepen:
* Vervoer in een avontuurlijke overlandtruck zonder toilet en airconditioning
* Engels en/of Duits sprekende gids
* 13 x ontbijt, 9 x lunch en 12 x diner
* 13 overnachtingen in eenvoudige tot middenklasse accommodaties
* Activiteiten en excursies tijdens de rondreis zoals vermeld (m.u.v. optionele activiteiten)
* Extra activiteitenpakket (4×4 game drive Krugerpark, boottocht St. Lucia, game drive Hluhluwe, rondleiding Graaff-Reinet)
* Dekking Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen:
* Transfers van en naar de luchthaven
* Vluchten en luchthavenbelastingen
* Overnachting in Johannesburg voorafgaand aan de rondreis (v.a. € 50,00 per persoon)
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten zoals vermeld
* Toeslag 1-persoonskamer (op aanvraag)
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Reis- en annuleringsverzekering
* Uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchttarieven wijzigen regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele prijzen in de gewenste reisperiode.

Voorbeeld vluchtschema (onder voorbehoud):
KL591    Amsterdam-Johannesburg          10.25-21.15 uur
SA422   Port Elizabeth-Johannesburg     19.10-20.45 uur
KL592   Johannesburg-Amsterdam         23.15-10.20 uur