Groepsreis Botswana Highlights

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

Neem contact op

BOTSWANA HIGHLIGHTS
Tijdens deze 6-daagse internationale groepsreis combineert u verschillende hoogtepunten in Botswana en Zimbabwe. Maak kennis met de wildernis van de Okavango Delta, het prachtige Chobe National Park met zijn vele olifanten en eindig de reis bij de beroemde Victoria Watervallen. Deze reis kan zowel starten in de Okavango Delta als in Victoria Falls.

Dag 1-2: Okavango Delta
Vandaag vliegt u vanuit Maun naar de Okavango Delta. De Okavango Delta is een uniek en fragiel natuurgebied met een zeer rijke flora en fauna. De delta wordt gekenmerkt door een afwisseling van smalle en brede waterlopen, meestal niet veel dieper dan een meter. Het water stroomt uitermate traag van het noorden naar het zuiden, en het vele riet filtert het water. Het meegevoerde zand zinkt naar de bodem en wat rest is een immens bekken van puur en zuiver water, waar het wemelt van de vissen en planten. Op de vele honderden eilandjes in de Okavango Delta groeien naast palmbomen diverse andere bomen en struiken. Dit gebied is dan ook een ideale habitat voor vele diersoorten die er naast voedsel voldoende water kunnen vinden. Tijdens een verblijf in de Okavango Delta zult u verbaasd staan over de grote hoeveelheden wild en de vele vogels. Het traditionele middel van vervoer in de Okavango Delta is de mokoro. Tegenwoordig wordt de mokoro ook gebruikt om de bezoekers door dit schitterende natuurgebied te vervoeren. Een mokoro is een uitgeholde boomstam, die voortgeduwd wordt door zijn eigenaar, een zogenaamde poler, die achterop staat en u zo rondleidt door de wirwar van kleine waterwegen en eilandjes. U vaart door dichte kragen van papyrus en andere rietsoorten, velden met waterlelies en waterhyacinten, terwijl u geniet van de rust, de vogels en de natuur om u heen. Tijdens uw verblijf in de Okavango Delta geniet u van het beste wat de natuur te bieden heeft. We maken natuurwandelingen en indien mogelijk (afhankelijk van waterstand) maakt u ook een mokorrotocht door de delta. De komende 2 dagen verblijft u in een bushcamp.

Dag 3: Okavango Delta – Nata
We verlaten de delta en u vliegt terug naar Maun. Hier staat de truck voor u klaar en reist u verder langs het noordelijke gedeelte van de Makgadigadi Pans. Langs de route op weg naar Nata staan veel iconische Baobab-bomen. We stoppen kort bij de zoutpannen en als u wilt kunt u vanmiddag een optionele excursie naar de Makgadigadi Pans maken (niet inbegrepen). Overnachting in de Nata Lodge in Nata.

Dag 4: Nata – Kasane/Chobe National Park
Vanmorgen vroeg vertrekt verder in noordelijke richting met als eindbestemming Kasane, gelegen aan de oevers van de Chobe rivier en de toegangspoort tot het Chobe National Park. Chobe is een vrij droog gebied en de wilde dieren zijn afhankelijk van de rivier. De activiteiten op en langs de Chobe rivier zijn daardoor spectaculair. Chobe National Park is beroemd om zijn kuddes olifanten en buffels. Bij aankomst maakt u een game drive in het park. In de middag heeft u een bootcruise over de Chobe rivier met als afsluiting diner bij het kampvuur.

Dag 5: Kasane – Victoria Falls
Na het ontbijt wordt de reis voortgezet naar de wereldberoemde Victoria Watervallen (UNESCO-werelderfgoed), de meest indrukwekkende ter wereld. De watervallen hebben zich gevormd op de plaats waar de Zambezirivier over een breedte van 1700m in een diepte van 110 meter stort. Uiteraard brengt u een uitgebreid bezoek aan de Victoria Watervallen. In de namiddag kunt u kiezen voor diverse optionele activiteiten, zoals een Zambezi sunsetcruise of een helicoptervlucht.

Dag 6: Victoria Falls
De rondreis eindigt officieel na het ontbijt, maar indien gewenst kunnen we een extra nacht voor u bijboeken. U kunt de middag doorbrengen met een spectaculaire raftingtocht of bungi jumpen, een onvergetelijk ervaring!

 

 

 

Vertrekdata 2018: Maun – Victoria Falls
Januari – 4, 14G, 21, 25
Februari – 4815G, 25
Maart – 4, 8, 18G, 22, 29
April – 8, 15, 19G, 29
Mei – 3, 10, 20G, 27, 31
Juni – 10, 14, 21G
Juli – 1, 8, 12, 22G, 26
Augustus – 2, 12, 19, 23G
September – 2, 613, 23G, 30
Oktober – 4, 14, 25G
November – 4,11, 15, 25G, 29
December – 6, 16, 23, 27G

Vertrekdata 2018: Victoria Falls – Maun
Januari – 6, 10, 16G, 27
Februari – 6, 17G, 21, 27
Maart – 10, 20G, 31
April – 4, 10, 21G
Mei – 1, 12, 16, 22G
Juni – 2, 12, 23G, 27
Juli – 3, 14, 24G
Augustus – 4, 8, 14, 25G
September – 4, 15, 19, 25G
Oktober – 6, 16, 27G, 31
November – 6, 17, 27G
December – 8, 12, 18, 29G

G  = op deze data is een Duits sprekende gids aanwezig
Rode data = gegarandeerd vertrek

Prijsindicatie:
01-01-2018 t/m 31-12-2018  €2.055,00 per persoon
De vermelde reissom is geldig bij verblijf van 2 personen in een tweepersoonskamer. De toeslag voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De reissom is onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen.

Inbegrepen:
* Vervoer in een avontuurlijke overlandtruck zonder toilet en airconditioning
* Engels en/of Duits sprekende gids
* 5 x ontbijt, 4 x lunch en 4 x diner
* 5 overnachtingen in middenklasse accommodaties in een 2-persoonskamer
* Vermelde excursies en activiteiten
* Activity Package (game drive Chobe, boatcruise Chobe, 3-daagse fly-inn Okavango Delta, entree Victoria Watervallen)
* Dekking Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen:
* Transfers van en naar de luchthaven
* Vluchten en luchthavenbelastingen
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten zoals genoemd in programma (prijs op aanvraag)
* Toeslag 1-persoonskamer (op aanvraag)
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Reis- en annuleringsverzekering
* Uitgaven van persoonlijke aard