Groepsreis Botswana Baobabs

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

Neem contact op

BOTSWANA BAOBABS
Tijdens de rondreis Botswana Baobabs maakt u in een kort tijdsbestek kennis met drie zeer bekende bezienswaardigheden in Botswana en Zimbabwe: het Moremi Game Reserve (onderdeel van het Okavango Delta ecosysteem), het Chobe National Park (bekend om zijn duizenden olifanten) en de indrukwekkende Victoria watervallen. U reist in een kleine, internationale groep van maximaal 8 personen met een Engels sprekende gids. U verblijft in lodges en een tented camp (met gewone bedden, douche en toilet). Uitgebreide game drives in speciale open safarivoertuigen zijn inbegrepen, net als een onvergetelijke boottocht op de Choberivier bij zonsondergang.

 

Dag 1-3: Moremi Game Reserve
De reis start om 14.00 uur op de luchthaven van Maun, waar we hartelijk worden verwelkomd door de reisleiding en na een korte briefing aan boord stappen van een vliegtuigje dat ons naar Khwai brengt in het Moremi Game Reserve. Hier staat onze gids al op ons te wachten om ons op weg naar onze eerste lodge kennis te laten maken met de indrukwekkende natuur en het dierenrijk van het Moremi Game Reserve. Moremi is de parel van Botswana en één van de beste safarigebieden van Afrika. Het noorden van Moremi is een uitgestrekte wildernis met open grasvlaktes en bossen en een uitbundig wildleven. Onze lodge ligt in een grote concessie en kijkt uit over een drinkplaats, waar dieren in de namiddag samenkomen om hun dorst te lessen. De gevarieerde natuur van Moremi trekt ook veel vogels aan dus we kunnen met een beetje geluk vele bijzondere en kleurrijke vogels tijdens onze safari’s spotten. Onze dagen worden gevuld met game drives in open 4×4 terreinwagens in het Moremi Game Reserve en in de concessie aan de oevers van de Khwai rivier.

Dag 4-5: Savuti (Chobe National Park)
We verlaten Moremi en reizen verder in noordelijke richting naar het beroemde Savuti-gedeelte in het Chobe National Park. Dit gebied staat bekend om zijn grote hoeveelheid leeuwen, luipaarden, olifanten en kleiner wild dat zich graag op de vlaktes ophoudt. Tijdens ons verblijf in Savuti maken we uitgebreide game drives op de open vlaktes en langs het Savuti kanaal, waar we hopelijk leeuwen en hyena’s zullen tegenkomen. We slapen twee nachten in een verzorgd tentenkamp op een privécamping in Savuti of Zwei Zwei. Onze tent heeft twee aparte bedden en een ensuite badkamer met chemisch toilet en ‘bucket shower’. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. Na een typisch Afrikaans diner onder de sterrenhemel of in de messtent trekken we ons terug in onze tent en vallen we in slaap bij de geluiden uit de bush.

Dag 6-7: Chobe National Park
Onze volgende bestemming is het Chobe National Park in het uiterste noorden van Botswana. Vanuit Savuti rijden we door het park naar het plaatsje Kasane, waar we onze Chobe Safari Lodge vinden aan de oevers van de Chobe rivier in het plaatsje Kasane. De volgende dag rijden we het park weer in voor een game drive. Voordat de zon hoog aan de hemel staat zijn we weer terug in onze lodge waar we een paar uurtjes kunnen relaxen, voordat we in de namiddag aan boord stappen van een boot voor een mooie tocht op de Chobe rivier. We zien olifanten en andere dieren naar de rivier trekken terwijl zich aan de horizon een prachtige ondergaande zon aftekent. We staan oog in oog met nijlpaarden, krokodillen en spotten een visarend in de toppen van de bomen.

Dag 8: Victoria Falls
We laten Botswana achter ons en rijden naar onze eindbestemming, Victoria Falls, in Zimbabwe. Het plaatsje dankt zijn naam aan de watervallen, die in 1855 door Dr. David Livingstone zijn ontdekt. Over een breedte van circa 1,7 km stort het water in een donderend geraas ruim 100 meter naar beneden. De waternevel heeft gezorgd voor een tropisch regenwoud aan de rand van de watervallen, waar dan ook veel vogels te vinden zijn. We verkennen Victoria Falls te voet met een lokale gids die de watervallen tot leven brengt met verhalen uit de tijd van de vroege pioniers. De A’Zambezi River Lodge, waar we de laatste nacht van deze rondreis doorbrengen, ligt aan de Choberivier op een paar kilometer van het centrum van Victoria Falls.

Dag 9: Vertrek uit Victoria Falls
De rondreis eindigt officieel na het ontbijt, maar indien gewenst kunnen we een extra nacht voor u bijboeken. U kunt de ochtend doorbrengen met een spectaculaire raftingtocht, een onvergetelijk ervaring! Andere optionele activiteiten zijn een helicoptervlucht over de watervallen, bungee jumpen of een boottocht op de Zambezi rivier. Op verzoek kunnen wij voor u een transfer naar de luchthaven verzorgen.

Vertrekdata 2018: 
Januari – 28
Maart – 4G en 25
April – 8G en 22
Mei – 6G
Juli – 8, 29G
Augustus – 12
September – 2, 16
Oktober – 7G, 21
November – 4

G  = op deze data is een Duits sprekende gids aanwezig
Rode data = gegarandeerd vertrek ongeacht de minimum deelname.

Voor de overige data geldt:
Minimum deelname:
4 personen
Maximum deelname: 8 personen

Prijsindicatie:
01-01-2018 t/m 31-12-2018  € 3.390,00 per persoon

De vermelde reissom is geldig bij verblijf van 2 personen in een tweepersoonskamer of -tent. De toeslag voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De reissom is onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen.

Inbegrepen:
* Vervoer in een 4WD Land Cruiser met 12 zitplaatsen
* Chartervlucht van Maun naar Khwai in een 4-12 persoons Cessna of Caravan
* Engels sprekende gids
* 8 x ontbijt, 5 x lunch en 5 x diner
* 8 overnachtingen in middenklasse lodges en een tented camp in een 2-persoonskamer of -tent
* Vermelde activiteiten (game drives, boottocht, bezoek Victoria watervallen)
* Dekking Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen:
* Internationale vluchten en luchthavenbelastingen
* Overnachting in Johannesburg op de heenreis
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten in Victoria Falls
* Visumkosten Zimbabwe (ca. US$ 30)
* Toeslag 1-persoonskamer (€ 930)
* Transfer van het hotel naar de luchthaven in Victoria Falls
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Reis- en annuleringsverzekering
* Uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen zeer regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven in uw reisperiode.
Des te eerder u de reis boekt hoe voordeliger het tarief.

Mogelijk vluchtschema (onder voorbehoud):
KL591     Amsterdam-Johannesburg  10.15-22.05 uur
SA8300  Johannesburg-Maun             11.45-13.15 uur
SA041     Victoria Falls-Johannesburg 13.05-14.45 uur
KL592     Johannesburg-Amsterdam  23.59-10.20 uur