Groepsreis Botswana Wildlife Breakaway

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

Neem contact op

U houdt van de natuur en bent op zoek naar avontuur? Deze safari rondreis wordt uitgevoerd per 4WD. U verblijft in comfortabele lodges en er zijn veel maaltijden inbegerepen. Een speciale conditie is niet vereist, een sportieve instelling wel. Naast de hoogtepunten van Botswana; Okavango Delta, Moremi Game Reserve, Chobe National Park en de Makgadikgadi Pans, maakt u een uitstapje naar Hwange in Zimbabwe en Mahangu in Namibië. De rondreis start  en eindigt in Victoria Falls.

Dag 1: Victoria Falls
Bij aankomst op de luchthaven van Victoria Falls heeft u een transfer naar uw accommodatie A’Zambezi River Lodge waar u de komende nacht verblijft. Om 18.00 uur maakt u kennis met de groep en uw gids en heeft u een korte briefing over uw reis.

Dag 2-4: Hwange National Park (ca. 190 km)
Om 08.00 uur gaat de rondreis van start en vertrekt u in zuidelijke richting naar het Hwange National Park. Uw lodge ligt in een privéconcessie die grenst aan het park. ‘s Middags kunt u optioneel een eerste game drive maken als de tijd het toelaat. De komende dagen is er volop gelegenheid om kennis te maken met het dierenleven in en rond Hwange tijdens diverse gamedrives en een bezoek aan het Painted Dog Conservation Centre, waar gewonde wilde honden worden verzorgd en voorbereid op hun terugkeer in de natuur. In Hwange National Park leven grote kuddes olifanten, zebra’s, giraffen maar ook roofdieren als leeuwen en hyena’s en vele soorten vogels.
De komende drie nachten verblijft u in Sable Sands of gelijkwaardig.

Dag 5: Nata (ca. 420 km)
Vanmorgen vroeg op, want vandaag staat een lange rit op het programma. We verlaten Hwange National Park en rijden door het Matetsi safari gebied naar Botswana. Het is een fraaie route met een grote kans op het spotten van wildlife onderweg. Aankomst in Nata Lodge in de late namiddag.

Dag 6: Khwai (ca. 450 km)
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Nata Bird Sanctuary waar u de kans krijgt om te genieten van het prachtige uitzicht over de Sowa pan, die deel uitmaakt van de Greater Magkadigkadi Pans. De reis wordt vervolgd naar het gebied rondom de Khwairivier. De komende drie nachten verblijft u in het Khwai Bedouin Camp. Op deze unieke lokatie worden regelmatig leeuwen, luipaarden, cheeta’s en de zeldzame wilde hond gespot.

Dag 7 Khwai (ca. 150 km)
Zowel vanmorgen als vanmiddag maakt u een game drive. Per 4wd doorkruist u de wildernis bij de Khwairivier. Tijdens de avond game drive gaat u op zoek naar ogen en geluiden in het donker.

Dag 8 Moremi Game Reserve (ca. 150 km)
Moremi Game Reserve staat bekend als een van de meest veelzijdige reservaten in Afrika met een ongekende hoeveelheid aan wildlife. Geniet van een volledige dag game drive in de prachtige natuur. Opnieuw overnachting in Khwai Bedouin Camp.

Dag 9 & 10: Okavango Delta (ca. 395 km)
De komende twee dagen gaat u genieten van puur natuur in de Okavango Delta. Per mokoro door de dichte vegetatie van de delta op zoek naar wildlife en vogels. Ook maakt u een begeleide wandeling onder leiding van een ervaren ranger. De komende twee nachten verblijft u in Guma Lagoon Camp of gelijkwaardig.

Dag 11: Mahangu (ca. 180 km)
Vandaag verlaat u de wetlands en rijdt u Namibië binnen. De komende twee nachten verblijft u in Mahangu Lodge of gelijkwaardig. In de namiddag heeft u een eerste verkenningstocht door het Greater Bwabwata National Park, waar olifanten, roanantilopen, buffels en koedoes regelmatig worden gespot.

Dag 12: Chobe National Park (ca. 452 km)
U rijdt dwars door de Caprivistrook terug naar Botswana met als eindbestemming Kasane, aan de rand van het Chobe National Park. U verblijft twee nachten in Chobe Safari Lodge, gelegen aan de Choberivier. Chobe National Park is bekend vanwege zijn enorme hoeveelheid olifanten en glorieuze zonsondergangen over de Choberivier.

Dag 13: Chobe National Park
In de ochtend maakt u een eerste game drive in het Chobe National Park. In de namiddag heeft u een sunsetcruise over de Choberivier op zoek naar olifanten, nijlpaarden, leeuwen, krokodillen en vele soorten vogels.

Dag 14: Victoria Falls (ca. 110 km)
Vandaag keert u terug naar Zimbabwe, waar u een begeleide wandeling maakt naar de wereldberoemde Victoria Watervallen. Overnachting in A’Zambezi River Lodge of gelijkwaardig. ‘s Middags heeft u de mogelijkheid deel te nemen aan een van de vele optionele activiteiten die hier georganiseerd worden; sunset cruise, helicoptervlucht etc.

Dag 15: Einde rondreis
Na het ontbijt neemt u afscheid van de groep en wordt u naar de luchthaven gebracht. Indien gewenst kunnen we altijd 1 of 2 nachten verlenging boeken in Victoria Falls zodat u tijd heeft om aan een van de andere optionele activiteiten deel te nemen zoals een ultra-light vlucht, wildwaterraften, of een game drive in Mosi-oa-Tunya Game Park.

Vertrekdata 2018:
Januari – 14
Februari – 7
Maart – 2, 29*
April – 8*, 11, 15*, 18, 30
Mei – 3*, 14, 17*, 20
Juni – 3, 6, 14, 23, 26
Juli – 3, 8, 11, 17*, 20*, 28*
Augustus – 14*, 16*, 20, 23, 29
September – 1, 17
Oktober – 19, 21, 24*, 29
November – 3, 6, 9*, 17*, 22
December – 9, 22, 26

* = op deze data is een Duits sprekende gids aanwezig
Op de dikgedrukte data geldt een gegarandeerd vertrek

Minimum deelname: 4 personen (m.u.v. gegarandeerde vertrekdata)
Maximum deelname: 12 personen

Prijsindicatie:ST_OOR_rechtsonder_def
01-01-2018 t/m 31-12-2018 € 2.970,00 per persoon
Eenpersoonskamer toeslag op aanvraag
Ter plaatse te betalen US$ 350 per persoon

De vermelde reissom is geldig bij verblijf van 2 personen in een tweepersoonskamer. De reissom is onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen.

Inbegrepen:
* Transfers op de dag van aankomst en vertrek
* Vervoer tijdens de rondreis in een Toyota Landcruiser, een 12-persoons safarivoertuig (of gelijkwaardig)
* 14 overnachtingen in middenklasse hotels, lodges en (rest)camps
* 14 x ontbijt, 11 x lunch en 12 x diner
* Activiteiten en excursies zoals vermeld
* Dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden

Niet inbegrepen:
* Vluchten en luchthavenbelastingen
* Overnachting in Johannesburg op de heenreis indien u met KLM vliegt
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten (bijvoorbeeld in Victoria Falls en Okavango Delta)
* Verplichte bijdrage voor lokale uitgaven (US$ 350, op de kennismakingsbijeenkomst te voldoen)
* Reis- en annuleringsverzekering
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten:
Vluchtprijzen wijzigen zeer regelmatig. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven in uw reisperiode.
Des te eerder u de reis boekt hoe voordeliger het tarief.

Vluchtschema (onder voorbehoud):
KL591     Amsterdam-Johannesburg                          10.15-22.05 uur
BA6285  Johannesburg-Victoria Falls                        11.25-13.05 uur
BA6282  Victoria Falls-Johannesburg                        13.55-15.35 uur
KL592    Johannesburg-Amsterdam                           23.59-10.20 uur