Silhouette Cruise

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Persoonlijk reisadvies

U kunt uw persoonlijke wensen aangeven middels het offerteformulier. Wij nemen dan graag telefonisch of per mail contact met u op. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Amersfoort.

033-2860912

Neem contact op

Aan boord van een tradtioneel zeilschip midden in de Indische Oceaan ervaart u de ultieme island-hop-ervaring. Silhouette cruises biedt avontuurlijke, romantische en ontspannen cruises aan, waarbij u verschillende eilanden van de Seychellen combineert. Er is keuze uit verschillende routes. Er worden 3,7 en 8-daagse cruises aangeboden. Alle zeilschepen zijn comfortabel en modern uitgerust. Ontdek deze unieke bestemming op een bijzondere manier.

Dag 1: Mahé
Inscheping in de haven van Mahé rond 10.30 en aansluitend wordt u welkom geheten door de kapitein en krijgt u een korte briefing.  U vertrekt rond 12.00 uur naar Port Victoria waar u in de namiddag voor anker gaat bij Round Island, nabij het eiland Praslin. In de avond geniet u tijdens een barbecue aan bood van de heerlijke Creoolse keuken.

Dag 2: Praslin
Vandaag vaart u naar het eiland Praslin, het tweede grootste bewoonde eiland van de Seychellen. U gaat van boord voor een bezoek aan het beroemde Vallee de Mai Nature Reserve. Het is een van de kleinste Unesco werelderggoedgebieden ter wereld. Hier vindt u de bijzondere Coco de Mer; de palm met de grootste kokosnoten ter wereld. Hij groeit alleen op de Seychellen eilanden Curieuse en Praslin. De Vallee de Mai bossen op Praslin zijn zeer indrukwekkend.  Ontdek de vallei van de angstaanjagende trajecten onder zijnuifel van massieve palmen,In de namiddag kunt u nog even heerlijk duiken, snorkelen of genieten van andere water

Dag 3: La Digue
In de ochtend gaat u naar het eiland La Digue. La Digue is het op vier na grootste eiland van de Seychellen en ligt op ongeveer een half uur varen van Praslin vandaan. De bewoners van La Digue houden zich aan de traditionele leefwijze vast. Het belangrijkste vervoermiddel op het eiland is de ossenkar. Anse Source d’Argent is een schitterend wit koraalstrand met prachtige granietformaties en hangende palmbomen. Niet voor niets werd hier ooit de film “the Blue Lagoon” opgenomen en vormt het bekendste strand Anse Source d’Argent diverse keren de achtergrond voor tropische reclames. U kunt het eiland per fiets verkennen en een bezoek brengen aan Union Estate, een kokospalmplantage.

Dag 4: Coco Island
Het schip vaart in de ochtend in de richting van Grande Soeur en Petite Soeur (de zusters) waar u uitstekend kunt snorkelen en duiken, en voor een ontspannen bezoek aan deze unieke en geheel onbewoonde tropische eilanden. In de middag brengt u een bezoek aan Coco Island, behorende tot een van de kleinere granieten juwelen en een fantastische plek om te snorkelen en bijzondere tropische vissen

Dag 5: Booby Island en Aride Island
Vandaag vaart u naar Booby Island waar u kunt duiken en/of andere watersporten kunt doen. Na de lunch gaat u naar Aride Island, een wereldwijd belangrijk natuurreservaat met veel bijzondere inheemse vogelsoorten en vele hagedissen waaronder gekko’s en skinken. Aan de Zuidkant bevindt zich een strand waar ieder jaar schildpadden hun eieren leggen. Het eiland is dicht begroeid en omgeven door de voor de Seychellen zo typerende granietrotsen.

Dag 6: Curieuse
In de ochtend ontscheping bij het eiland Curieuse voor een bezoek aan dit vrijwel onbewoonde eiland. Ontdek dit bijzondere eiland met zijn uitgestrekte mangrovebossen en breng een bezoek aan de reuzenschildpad farm als ook de historische ruïnes van deze voormalige leprakolonie.Na een barbecue lunch op het eiland, kunt u genieten van een scala aan watersporten of gewoon ontspannen en genieten van het prachtig strand en het kristalheldere, turquoise water van de Indische oceaan.

Dag 7: Ile Seche
Na het ontbijt vaart u naar Mahe. Op de terugweg is er nog een korte stop bij Ile Seche waar u nog even kunt snorkelen en duiken en als afscheid een barbecue wordt aangeboden. In de avond vaart u naar de haven van Victoria voor de laatste overnachting.

Dag 8: Mahé
Ontscheping in Mahé. Helaas is er vandaag een einde aan gekomen aan een prachtige cruise. Uiteraard kunt u uw reis nog verlengen met een paar dagen aan het strand in een van de schitterende resort die wij u kunnen aanbieden.

Binnenkort vindt u op deze pagina meer informatie over prijzen en inbegrepen services.