St.Lucia

St. Lucia

 

Nijlpaarden en krokodillen zijn al jarenlang de belangrijkste trekpleister voor St. Lucia. Het dorpje, gelegen in het uiterste zuiden van het Greater St. Lucia Wetland Park, grenst meteen aan de Indische Oceaan. De nijlpaarden en krokodillen leven in een grote lagune aan de westkant van het dorp die in verbinding staat met de oceaan en zo het gehele iSimangaliso Wetland Parks voedt. Het dorp is alleen bereikbaar via een brug over de lagune. St. Lucia is een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Denk aan zwemmen en snorkelen in Cape Vidal, safari’s in het Umfolozi/ Hluhluwe park, een nachtsafari in het iSimangaliso Wetland Park of paardrijden langs de kust.

 

Boottochten

De lagune wordt omzoomd door mangrovebossen met in het water de vele krokodillen en nijlpaarden. Vanaf de jetty in het dorp vertrekken meerdere boottochten per dag die u dicht bij de zonnende krokodillen brengen terwijl u op een afstandje de nijlpaardfamilies ziet. Eigenlijk heeft u altijd kans op het zien van beide dieren; alleen op koude dagen is de kans op krokodillen kleiner. Deze komen alleen uit het water als het warmer is dan 16 graden. Koude dagen komen gelukkig niet veel voor in dit subtropische gebied. Tijdens de boottochten krijgt u zeer veel informatie over de eigenschappen en het gedrag van de krokodillen en nijlpaarden. Verder ontvangt u veel informatie aangaande de ecologie van deze prachtige streek. De gidsen vertellen over de mangrovebomen en de dieren die in en rond deze bomen leven. Ook is er veel aandacht voor vogels. Het zwart-witte vogeltje dat zich vaak op de zandbanken ophoudt, is een koningsvisser en wie weet ziet u ook nog de indrukwekkend mooie visarend vliegen.

 

Schildpadden, walvissen en vogels

Elk jaar zwemmen tussen juni en half november humpback walvissen vanaf Antartica langs de oostkust van Zuid Afrika richting Mozambique en Madagascar om hun jongen ter wereld te brengen. De walvissen zijn vanaf de kant niet te zien, maar u kunt vanaf St. Lucia wel een boottocht maken. De kleine bootjes worden vanaf het strand, door de branding, te water gelaten. De eerste meters zijn behoorlijk onstuimig maar het is zeker de moeite waard. Met een beetje geluk zwemmen er dolfijnen met de boot mee.

 

Vanaf oktober tot maart komen reuze schildpadden hun eieren op het strand leggen. Tussen half november en half januari worden er nachttoeren door het iSimangaliso Wetland Park georganiseerd om de schildpadden te kunnen zien. De begintijd van de tour is afhankelijk van het tij. De stranden waar de schildpadden broeden zijn alleen met georganiseerde tours toegankelijk. Er gelden strenge regulaties om de schildpadden zo min mogelijk te storen.

 

Het ecosysteem rondom St. Lucia met haar wetlands heeft een grote aantrekkingskracht op vogels. Pelikanen, visarenden maar ook de mooie wevertjes zijn van dichtbij te spotten als u met een vogelgids op stap gaat. De reisspecialisten van Africa Feeling zijn zo onder de indruk van de boottocht door de wetlands dat we deze excursie hebben opgenomen in de ‘Top 10 van Afrika’s onvergetelijke excursies’.

 • Forest Lodge

  Forest Lodge

  Forest Lodge is onlangs geopend en is een zusteraccommodatie van het Rhino Coast Guest House in St. Lucia.

  LEES MEER
 • Lodge Afrique

  Lodge Afrique

  De kleinschalige, intieme Lodge Afrique is gelegen in St.Lucia en biedt sfeervolle kamers met rieten dak aan.

  LEES MEER
 • Lidiko Lodge

  Lidiko Lodge

  Het sfeervolle en kleinschalige Lidiko Lodge is een accommodatie in een origineel koloniale huis dat behoort tot één van de oudste gebouwen van St. Lucia

  LEES MEER
 • Makakatana Bay Lodge

  Makakatana Bay Lodge

  Makakatana is een intieme vier-sterren lodge met slechts 6 suites die verbonden zijn door verhoogde, houten platforms.

  LEES MEER
 • St.Lucia Wetlands Guesthouse

  St.Lucia Wetlands Guesthouse

  Het St. Lucia Wetlands Guesthouse is prachtig gelegen in het iSimangaliso Wetland Park in het mooie Zululand.

  LEES MEER